Een ijstijd rond 600 v.Chr.?

Was er rond 600 v.Chr., in de tijd van Nebukadnezar, in en rond Babel een ijstijd? Daniël 3:21:

Toen werden deze mannen gebonden in hun mantels, hun broeken, hun mutsen en hun andere kleren, en zij wierpen hen midden in de brandende vuuroven.

Of misschien was er toen net een stevige winterprik. Of anders waren de vrienden van Daniël erg gevoelig voor koude. Ofwel was het niet gemakkelijk om dit vers te vertalen…

Advertenties

2 reacties op ‘Een ijstijd rond 600 v.Chr.?

  1. Enig idee hoe zo’n oven eruitzag? De doodsoorzaak zal vermoedelijk verstikking geweest zijn? Misschien dat dit proces bespoedigd werd als je in een hele pak kleren ingepakt zat?

    Like

  2. De studiebijbel OT denkt dat het hier gaat over een oven die ook gebruikt werd om metaal te smelten (was erop gemaakt om lekker warm te kunnen stoken). Een grote oven, bovenste deel had de vorm van een omgekeerde trechter. Bovenaan open om de rook te laten ontsnappen + om ertsen in te gooien. Onderaan een grotere opening om brandstof (hout, kolen en Sadrach/Mesach/Abednego?) toe te voegen.

    Het gaat er in het vers niet om dat ze extra kleren zouden aangedaan hebben, maar men bedoelt gewoon dat ze met kleren en al in de oven gegooid werden. Je zou de opsomming kunnen zien als een soort verzameling om aan te duiden dat de moeite niet genomen werd om ook maar iets van hun kleren uit te laten doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.