Vlamingen zoeken discipelschap in… Nederland (3)

Zo’n leergemeenschap gaat snel vooruit. Voor je het weet, ben je alweer alles aan het opruimen en deponeer je om 8u30 de sleutel bij de receptie van het bungalowpark. Saluut Norgerberg!

Dag 3: Wat zal

Laat ons dag 3 maar de pittigste dag van de leergemeenschap noemen. Gedaan met kijken naar wat is en met dromen over wat kan. Tijd voor planning: wat zal! Waar staan we over twee jaar en wat doen we de komende zes maanden om daar naartoe te werken. Een extra vraag die we kregen, was op welke twee punten we tijdens de volgende leergemeenschap aangesproken mogen worden. Zoals ik gisteren al zei… aanspreekbaarheid is een belangrijk principe. Niet alleen individueel, maar ook als team.

Een sleutel tot een goede planning voor de komende tijd is, vanzelfsprekend, eensgezindheid in je team. Zoals ik gisteren schreef, hadden we in ons team een pittige discussie en, toegegeven, ik wist niet goed wat ik ervan moest denken. Wat zouden we op papier kunnen zetten als we onderling fundamenteel verschilden van mening?

De aanloop met zang, tijd om te delen met elkaar en gebed in het team was nodig. Toen we begonnen nadenken en plannen, vonden we eigenlijk vrij gemakkelijk waar we naartoe wilden en welke stappen daarvoor nodig zijn. Ik ben er zeker van dat niet alle discussies van de baan zijn, maar we zijn als het ware uitgestegen boven de verschillen en konden een plan maken waar iedereen zich in kon vinden. Prachtig om dat mee te maken!

De komende zes maanden mogen (of beter: moeten) we concreet aan de slag. Wij hebben vanavond al de taak om een leidersteam van onze gemeente uit te leggen wat we geleerd hebben en wat onze plannen voor de komende zes maanden zijn. Ik ben benieuwd…

Tot slot: Een algemene beschouwing

We appreciëren enorm dat het eerder planmatig nadenken en werken, ingebed is in geloof. We proeven dat het voor Nederland Zoekt (en Assen Zoekt) niet zomaar een driedaagse is, waar managementachtige principes verkondigd worden. Er worden handvatten aangereikt, maar er ligt echt nadruk op het geestelijke aspect: We zijn vooral op zoek naar Gods weg met de gemeente!

Zo’n leergemeenschap is geestelijk best vermoeiend: veel nadenken, denken, spreken, discussiëren, … Het is niet alleen vormend voor je team, maar ook individueel vormend. De handvatten die aangereikt worden, zijn ook bedoeld om zelf te groeien als discipel. We zijn op zoek naar een cultuur van discipelschap in onze gemeente, maar het kan niet anders dan dat je hierdoor zelf ook op zoek gaat. Per slot van rekening is de gemeente een samenkomen van discipelen!

 

 

Advertenties

Een reactie op “Vlamingen zoeken discipelschap in… Nederland (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.