Rond deze tijd komt de “Studiebijbel in perspectief” uit. Na de NBV Studiebijbel van vorig jaar, waar ik behoorlijk kritisch over was, een nieuwe Jongbloed-uitgave. Voor zover ik weet, is er op de “Studiebijbel in perspectief” niet veel aan te merken. Wat ik erover gelezen heb (te vinden op www.bijbelinperspectief.nl), is goed. Een klein citaat:

Uitgangspunt voor de studiebijbel is dat het Oude en het Nieuwe Testament, bij alle verschil, inhoudelijk een geestelijke eenheid vormen. Kennis van het ene bijbelgedeelte kan licht werpen op het verstaan van een ander deel.

Dat is, naar mijn bescheiden mening, een goed en degelijk uitgangspunt. Ik moet toegeven dat ik ook gelukkig ben met enkele medewerkers. Zo zag ik de namen van M.J.Paul en G.Vleugels. Dat stemt mij, naar de inhoud toe, gerust.

Aangezien het boek ongeveer even duur is als de NBV Studiebijbel (iets minder dan 80 euro – duur dus), kan je mijns inziens beter de “Studiebijbel in perspectief” aanschaffen (in België te bestellen via www.zwaan.be).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.